Selecteren van een e-mail afzender

Deze feature maakt deel uit van de Controlled Release en is niet voor iedereen zichtbaar
Lees hier meer...

Binnen Radar360 is het mogelijk om vanuit een andere (Microsoft 365)mailbox dan je eigen mailbox een e-mail te versturen. Je kunt een default verzender instellen, maar bij het maken van de e-mail kun je ook nog een andere uit je lijst met ingestelde verzenders selecteren.

Instellen van de standaard afzender

Als Beheerder kun je per Medewerker instellen welke andere afzenders de Medewerker mag gebruiken bij het verzenden van een e-mail. Let op: Dit werkt alleen als ook in het Exchange Admin Center van Microsoft 365 de juiste machtigingen zijn ingesteld.

• Ga naar Beheer > Intern > Medewerkers en selecteer de juiste Medewerker.
  • Klik op het tabblad E-mail.
  • Klik vervolgens op het tabblad E-mailadressen. Hier kun je andere afzenders toevoegen.
  • In het lijstje staan alle aanwezige Microsoft 365 accounts waar de ingelogde gebruiker toegang tot heeft.

Instellen van de machtigingen voor gebruik van een andere afzender

Voor het instellen van de machtigingen voor het gebruiken van een andere afzender, is het nodig dat je Beheerderrechten hebt op het Exchange Admin Center. Op die plek dienen namelijk de machtigingen te worden ingesteld.

• Ga naar https://admin.exchange.microsoft.com/#/mailboxes en log indien nodig in.
  • Ga naar Home > Mailboxes.
  • Klik op het account waarvoor je machtigingen wilt aanmaken.
  • Klik in het popupscherm wat geopend wordt op Delegation.
  • Je hebt nu de mogelijkheid om een Send as en Read and manage (Full Access) in te stellen. Per machtiging moet je deze beiden instellen.
  • Je kunt ook een Send on behalf instellen, dit doe je door rechtsboven te klikken op deze optie.
  • Het instellen van de machtigingen kan een paar minuten tot 45 minuten duren. Als het niet direct is gelukt, wacht dan even een paar minuten en probeer het dan opnieuw.

Selecteren van een afzender bij het opstellen van een e-mail

Bij het aanmaken van een nieuwe e-mail staat de standaard afzender ingevuld. Je hebt wel de mogelijkheid om één van de andere ingestelde afzenders te selecteren.

Als de geselecteerde afzender niet gevonden of gebruikt kan worden, wordt een foutmelding/waarschuwing getoond op het scherm en wordt je eigen gekoppelde afzender gebruikt.

Bij het beantwoorden en doorsturen van een e-mail is het niet mogelijk om de afzender te veranderen.