Gebruiken van Leestaken

Aanmaken van een Leestaak

Bij het aanmaken van een Taak is het veld Voor verplicht. Dit is de Medewerker aan wie de Taak wordt toegewezen. Daarnaast is het mogelijk om bij een Taak het veld Optioneel te vullen. Dit is de Medewerker die de Taak als Leestaak krijgt toegewezen.

Lezen van een Taak

Als de Taak een Leestaak is, dan kan de Medewerker de Taak lezen, maar niet afhandelen. Je kunt alleen een Taak afhandelen als je de eigenaar bent, of de Medewerker aan wie de Taak is toegewezen, of CRM Beheerder.

Widget

Het is mogelijk om op het dashboard de Widget Leestaken toe te voegen. Deze widget toont alle Leestaken die aan de ingelogde Medewerker zijn toegekend. Je kunt op een enkele Leestaak klikken om de details te openen. Als je meer dan 10 Leestaken op je naam hebt staan, dan kun je ook op de link Naar de Takenlijst klikken. Het overzicht van Taken, gefilterd op de ingelogde Medewerker en Leestaak gelezen, wordt dan geopend. Als je een Leestaak in de Widget selecteert, dan wordt deze Taak gemarkeerd als gelezen. Als laatste is het mogelijk om in de Widget de Leestaken te sorteren op Datum.