Update Webapplicatie 09-02-2023

CONTROLLED RELEASE

Bij de functionaliteit Inlezen nieuwe en gewijzigde bestanden uit de SharePoint relatiemap zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

• Bij Relatie > Documenten is de optie Alles opnieuw inlezen toegevoegd, zodat je de hele documentmap opnieuw kan inlezen.

• Als je de knop Uitvoeren bij  Relatie > Documenten > Wijzigingen inlezen hebt gebruikt, wordt niet meer direct opnieuw ingelezen, maar moet je de knop Wijzigingen inlezen gebruiken.

Meer informatie over de Controlled Release omgeving vind je hier: Controlled Release overzicht Web.

CRM

In Beheer > Relaties > Relatiecode Reeksen is het nu mogelijk om een reeks te deactiveren zodat de relatienummering voor deze reeks niet toegepast wordt.

DMS

• Als je een Word Sjabloon gebruikt met een afwijkende kop- en voettekst op de eerste pagina, werden deze niet overgenomen bij het maken van het Pdf-bestand. Dat is nu verholpen.
  • Indien de optie Mapnaam in SharePoint aan staat, kon bij een Persoon geen document aangemaakt worden. Dat is nu verholpen.

UREN

• Vanaf deze release is het mogelijk om een urenregel te dupliceren zonder ingevulde relatie (zoals bij niet-declarabele activiteiten is toegestaan).
  • In een toekomstige release zal de optie "Tijdnotatie en Begin- en eindtijd" invoeren beschikbaar komen. Het beheerscherm in Beheer > Intern > Medewerkers > (kies Medewerker) > Uren de instelling Uren invoeren notatie toegevoegd. Indien je kiest voor de optie Tijdnotatie, zal ook de optie Begin- en eindtijd invoeren getoond worden. Ongeacht de instelling zal nu nog het uren invoeren volgens de huidige Getalnotatie plaatsvinden.
    Ons advies is per medewerker nu alvast te controleren of de gewenste instelling al goed staat. Als de Tijdnotatie functionaliteit gereleaset wordt, zal namelijk direct naar deze instelling gekeken worden en zal de medewerker direct in Tijdnotatie uren schrijven. Zet de instelling op Getalnotatie als de uren invoer onveranderd moet blijven in de toekomst.

• Bij het aanmaken van een Medewerker wordt nu altijd standaard het tabblad Uren getoond. Op dit tabblad zal standaard een nieuwe Medewerker de optie Getalnotatie hebben.