Update Webapplicatie 29-08-2023

CONTROLLED RELEASE

• In het CRM rapport Notities en Taken wordt het veld Datum afgehandeld nu leeggelaten als de taak nog niet is afgehandeld.

Meer informatie over de Controlled Release omgeving vind je hier: Controlled Release Overzicht Web

ALGEMEEN

• De logging voor achtergrondtaken is uitgebreid. Tevens wordt er een notificatie naar de betrokken gebruiker gestuurd, zodra de taak is afgerond.
    Bijvoorbeeld de notificatie voor een reeks facturen definitief maken:

In Beheer > Achtergrondtaken > Overzicht/Historie zijn de details zichtbaar als je op een activiteit klikt. In dit voorbeeld wordt de situatie bij Facturen getoond:

DMS

• Je kunt voortaan e-mails die je hebt opgeslagen online in SharePoint openen. Hiervoor zal SharePoint dan de eigen viewer voor de voorbeeldweergave toepassen. Je hoeft ze niet meer eerst te downloaden.
  • Tevens is het op verzoek van meerdere klanten nu mogelijk om ervoor te kiezen om documenten te openen in de lokale applicaties (desktop-apps) van Microsoft 365. Je moet dan wel ingelogd zijn in de lokale Microsoft apps met hetzelfde account als voor SharePoint. Dit geldt voor de volgende Microsoft 365 applicaties: Access, Excel, PowerPoint, Word en Visio. Tevens dient de site het delen van bestanden toe te staan (Extern delen: Iedereen)
    Voor meer informatie en voorwaarden wanneer dit mogelijk is, verwijzen we je naar deze pagina van Microsoft.
    Het openen van een .msg- of een .eml-bestand in Outlook wordt helaas niet door Microsoft op dezelfde manier ondersteund. Hiervoor blijft de huidige route geldig: download de e-mail vanuit SharePoint waarna je zelf (in je browser) kunt aangeven of het bestand altijd in Outlook geopend moet worden.
    Als je bijvoorbeeld in de documentenlijst op een Word-document staat, kan je nu kiezen voor de volgende optie waarna het document in de desktop-app van Word geopend zal worden:

Een .msg-bestand zal de volgende weergave hebben waarna de viewer in SharePoint gebruikt wordt:

KOPPELINGEN

Twinfield:

Normaal gesproken kan je een succesvolle synchronisatie van een factuur niet opnieuw aanbieden aan een gekoppeld boekhoudpakket. De meeste applicaties zijn daarvoor ook beschermd. Echter Twinfield staat dit in sommige gevallen in de API toe. Dit kan voorkomen als je handmatig in Twinfield hetzelfde factuurnummer hebt geboekt of de factuur via een andere applicatie aan Twinfield aanbiedt. In deze release is een extra beveiliging toegevoegd dat - een in Twinfield reeds bestaand factuurnummer - niet opnieuw aangeboden kan worden via Radar360.