Stappenplan - Toevoegen van een bedrijf

Binnen Radar360 is het mogelijk om een nieuw bedrijf toe te voegen. Dit kan je als medewerker alleen als je de juiste rechten hebt. Als beheerder kan je deze rechten instellen voor medewerkers. Lees hier meer over het instellen van rechten.

Toevoegen

• Om een nieuw bedrijf toe te voegen ga je naar het kopje Bedrijven onder CRM. Dit kopje krijg je alleen te zien als je de rechten voor CRM en bedrijven hebt.
  • Klik vervolgens op de knop Toevoegen om een nieuw bedrijf toe te voegen. LET OP! Je kan alleen de knop Toevoegen zien als je de juiste rechten hebt.
  • Vervolgens krijg je dit scherm te zien:
  • Bij Beheer > Relaties > Relatiecode Reeksen kan je als beheerder instellen welke relatiecode reeksen je wilt hebben bij welk vinkje.
  • In het bedrijf toevoegen scherm kan je een relatiecode toevoegen aan het bedrijf. Dit kan je handmatig doen, of dit wordt automatisch gedaan als de beheerder relatiecode reeksen heeft ingesteld.
  • Vul vervolgens de naam in van het bedrijf.
  • Je kan er voor kiezen om links onderin het vinkje aan te zetten. Dit vinkje zorgt ervoor dat je bij het opslaan van een nieuw bedrijf, automatisch het bewerkenscherm opent. In dit scherm kan je meer gegevens invullen of aanpassingen doen aan het bedrijf.

Bewerken

• Als je het nieuwe bedrijf hebt opgeslagen en NIET het vinkje linksonder hebt aangezet, kom je in dit scherm terecht. Dit is het overzichtsscherm van een bedrijf.
  • Klik hier op de knop Bewerken om het bewerkscherm van het nieuwe bedrijf te openen.
  • In dit scherm kan je de relatiecode en bedrijfsnaam die je net hebt ingevuld aanpassen. Hierbij kan je ook de mapnaam van het bedrijf handmatig aanpassen. Onder deze naam is de map zichtbaar in SharePoint.
  • Verder kan je nog meer gegevens over het bedrijf invullen op de tabladen. Niet alle gegevens zijn verplicht om in te vullen, maar de meeste zijn wel handig omdat je die later in de applicatie nodig kan hebben.
  • LET OP! Als je elektronische facturen wilt versturen, moet je voor een bedrijf een factuur e-mailadres invullen bij het tabblad Contact
  • LET OP! Als je uren wilt schrijven voor een bedrijf, moet je voor een bedrijf het vinkje aanzetten bij het tabblad Uren & Facturatie.

Archiveren en verwijderen

• Ga naar CRM > Bedrijven en open het bedrijf dat je wilt archiveren of verwijderen.
  • Het scherm hieronder wordt geopend. Klik op de 3 puntjes in de zelfde regel als de knop Bewerken.
  • Als je hierop klikt opent er een dropdownmenu. Maak hier de keuze voor archiveren of verwijderen.
  • Klik in de pop-up die opent op de knop Ok als je er zeker van bent dat je het bedrijf wilt archiveren of verwijderen. Een gearchiveerd bedrijf kan je uit het Archief halen, maar een bedrijf dat je verwijderd hebt kan niet worden terug gehaald.