Schrijven van Tijd voor Tijd

Hieronder vind je een korte beschrijving voor het kunnen schrijven van Tijd voor Tijd.

Instellen activiteit voor Tijd voor Tijd uren

Tijd voor Tijd uren kunnen geschreven worden op een activiteit waarin staat aangegeven dat het om Tijd voor Tijd gaat.

• Ga naar Beheer > Uren > Activiteiten:
  • Klik op de knop Toevoegen.
  • Vul de code en naam in, selecteer de Hoofdactiviteit en klik op Opslaan:
  • Selecteer de nieuwe activiteit op in het overzicht en klik op de Activiteit.
  • Zet het vinkje bij Tijd voor Tijd aan.

Tijd voor tijd uren schrijven door of voor Medewerker

• Wanneer een medewerker langer wekt dan het aantal verplichte uren, dan kan de medewerker de uren die langer zijn gewerkt negatief boeken op de Activiteit Tijd voor Tijd. Hierdoor wordt het totaal aantal uren van de dag weer groen.
  • Het aantal negatieve uren is het tegoed aan tijd voor tijd uren. Op de dagen dat er korter gewerkt wordt, kan het tekort aan uren aangevuld worden met de Activiteit Tijd voor tijd.
  • Alle Medewerkers kunnen een rapportage opvragen over de tegoeden aan Tijd voor Tijd door rechtsboven op de knop Rapport te klikken.
  • Vul in het filter in over welke periode je een rapport wilt zien en klik op Filters toepassen.
  • Je kunt nu zelf kiezen welke Kolommen er getoond worden, door op de knop Kolommen te klikken.
  • In dit overzicht is er 0,75uur Tijd voor Tijd geschreven. Deze tijd is de volgende dag opgenomen.
  • Wanneer het tegoed op 0 staat, is alle Tijd voor Tijd vergoedt.
  • Deze manier van registreren stelt de Medewerker in staat het Tijd voor Tijdtegoed te volgen en alle dagen in de kalender groen te maken, zodat er niet per ongeluk uren worden vergeten.

Als je voor een andere gebruiker uren wilt invoeren, selecteer dan eerst de juiste Medewerker door te klikken op Collega kiezen. Via deze knop kun je ook weer terug naar je eigen urenregistratie.

Schrijven van Tijd-voor-tijd bij gebruik van van-tot notatie

Stel, je maakt gebruik van de tijdsregistratie “van-tot”. Hoe kan je dan tijd-voor-tijd uren schrijven?
Dit kun je op de volgende manier doen:

• Ga naar UREN > Mijn Uren en klik op Uren invoeren.
  • Vul een begintijd in die na de eindtijd ligt en selecteer een Activiteit die niet-declarabel is, bijvoorbeeld:
  • Op deze manier schrijf je nu 2 "negatieve uren".
  • Let bij het negatief schrijven van uren op de volgende punten:
    • Negatief schrijven heeft geen check of de uren al geboekt zijn;
    • Negatief schrijven kan alleen bij niet-declarabele activiteiten;
    • Negatief schrijven kan alleen binnen dezelfde dag dus 2:00 tot 0:00 en niet 0:00 tot -2:00.