Gebruiken van Budgetbewaking

Indien je gebruik maakt van de module Budgetten, is het mogelijk om binnen Radar360 je Budgetten te bewaken per Project, via de menu optie Projecten in het hoofdmenu of bij een Relatie, of via de menu optie Budgetbewaking. Mocht je de menu-opties niet zien, dan heb je geen Rechten voor deze functionaliteiten. Vraag je Beheerder om je deze rechten te geven. Lees hier meer over het Instellen van Rechten...

Overzicht van Projecten

Via het linkermenu kun je naar het overzicht van Budgetbewaking. Er worden op dit overzicht standaardkolommen getoond, maar je kunt via de knop Kolommen en het zoekfilter Zoeken je eigen voorkeuren instellen. Deze gegevens worden bewaard voor als je nogmaals naar dit overzicht navigeert.

Rechten voor Budgetbewaking

De toegang tot de functie Budgetbewaking is bepaald door de volgende voorwaarden:

• Je hebt licenties voor de Module Uren en module Budgetten én
  • Je hebt de optie Budgetbewaking én
  • Je bent gebruiker of beheerder van Uren óf
  • Je bent gebruiker van Facturatie óf
  • Je bent gebruiker Uren en Projectmanager óf
  • Je bent gebruiker Uren en Projectleider

Inline wijzigingen van Voortgang van Projecten

Standaard wordt de kolom % Voortgang getoond in het overzicht. Je kunt op deze kolom eenvoudig wijzigingen per (deel)project doorvoeren door te dubbelklikken op het project waarvan je de voortgang wilt aanpassen.
Voor deze functionaliteit is het nodig dat de Beheerder de rechten aanzet voor Percentage afgerond wijzigen. Zonder deze rechten kun je het percentage van de voortgang niet wijzigen op dit overzicht.

• Dubbelklik op het Project waarvan je de voortgang wilt aanpassen. Het veld wordt nu wijzigbaar.
  • Je kunt een waarde tussen 0 en 100% invoeren. Daaronder of daarboven wordt een foutmelding getoond.
  • Als je een waarde van 100% invult en het Project is nog niet afgerond, dan wordt het Project automatisch voor je afgerond.
  • Als je een waarde lager dan 100% invult en het Project is al afgerond, dan wordt het Project automatisch voor je heropend.