Verdelen van Uren

Het is mogelijk om bij het schrijven van uren deze uren te verdelen over meerdere Relaties. Voor deze functionaliteit is per Medewerker een instelling om aan te geven of hij deze rechten heeft. Deze rechten kunnen ingesteld worden door de Beheerder van de Applicatie.

• Ga naar Beheer > Intern > Medewerkers en selecteer de Medewerker voor wie je deze optie aan wilt zetten.
  • Ga naar tabblad Uren.
  • Zet het vinkje bij Uren verdelen toestaan aan of uit.

Als een Medewerker de juiste rechten heeft, kan hij vervolgens uren verdelen.

• Ga naar UREN > Mijn Uren en klik op de knop Uren toevoegen.
  • Vul de gegevens in die je normaal ook zou invoeren en klik vervolgens op de knop Ok en verdelen.
  • Op de popup die vervolgens getoond wordt, kun je de Relaties selecteren waarover je de uren wilt verdelen.
  • Links zie je het lijstje met Relaties waar je uit kunt kiezen.
  • Rechts zie je het lijstje met Relaties die je geselecteerd hebt.
  • Als je de juiste Relaties hebt geselecteerd, klik je op de knop OK en dan wordt gecontroleerd of alle gegevens kloppen. Denk hierbij aan de juiste Activiteiten onder de juiste Projecten.
  • Tevens wordt gecontroleerd of het aantal uren verdeeld kan worden over het aantal Relaties. 3 minuten verdelen over 4 Relaties is bijvoorbeeld niet mogelijk.
  • Als alles klopt wordt het popupscherm gesloten en het overzicht van uren getoond. Hierop zie je per geselecteerde Relatie een urenregel in het scherm.