Overrulen van Uren

Een Medewerker kan, indien geautoriseerd, een declarabele activiteit overrulen naar niet declarabel.

De Beheerder van de Applicatie kan hiervoor in de Beheermodule een instelling aanzetten, waardoor Medewerkers geautoriseerd zijn om de declarabiliteit te overrulen.

Instellen van het overrulen

• Ga voor het instellen naar Beheer > Uren > Instellingen > Tabblad Instellingen.
  • Zet het vinkje aan achter het veld: Declarabiliteit te overrulen door gebruikers.
  • Klik op de knop Opslaan om de instelling op te slaan.

Gebruik maken van het overrulen

• De Medewerker gaat hiervoor naar het scherm Uren invoeren via de menu optie: UREN > Mijn Uren > knop Uren invoeren.
  • Zodra het veld Activiteit is gevuld, wordt de checkbox aangezet.
  • De Medewerker heeft nu de mogelijkheid om het vinkje van de checkbox uit te zetten als de Uren niet declarabel moeten zijn.
  • Indien de Medewerker een Urenregel kopieert, wordt de checkbox weer op declarabel gezet, zodat het overrulen een bewuste keuze van de Medewerker is en niet veroorzaakt wordt door een kopieer actie.