Synchronisatie - Hix

Deze feature maakt deel uit van de Controlled Release en is niet voor iedereen zichtbaar
Lees hier meer...

De Hix koppeling synchroniseert Relaties en Personen vanaf Radar360 naar de omgeving van Hix. Tevens is het mogelijk om Documenten te synchroniseren en vervolgens met je klanten te delen. Lees hier meer over de algemene werking van het synchroniseren en de bijbehorende Koppelingen.

Instellen van de koppeling

• Ga naar Beheer > Koppelingen > Koppelingen > Tabblad Synchronisatie.
  • Klik op het logo van Hix of klik op het hamburgermenu rechtsboven op de tegel:
  • Op het scherm Instellingen vul je benodigde gegevens voor Hix in.
  • LET OP: Bij het veld subdomein vul je het deel van de url van Hix in, dat voor het stuk securelogin.nu staat.
  • Na opslaan keer je terug naar het overzicht van alle koppelingen.
  • Via het hamburgermenu heb je ook de mogelijkheid om in te stellen naar welke Beheerder een Notificatie verstuurd wordt als er een fout optreedt tijdens het synchroniseren.
  • Na opslaan keer je terug naar het overzicht van alle koppelingen.
  • Door te klikken op de knop Activeren kun je de koppeling actief maken. Je ziet dan een groene balk onder de koppeling. De Hix koppeling is nu actief.

Instellen van de Relatie

Als de koppeling goed is ingesteld kun je bij de Relatie (Bedrijf, Familie of Persoon) aangeven dat deze Relatie gebruik moet maken van de koppeling.

• Open een Persoon of Bedrijf.
  • Klik op het hamburgermenu, kies voor Koppelingen en zet een vinkje bij Hix:
  • De gegevens kunnen nu worden gesynchroniseerd naar de omgeving van Hix.
  • Als er fouten optreden tijdens het synchroniseren ontvangt de ingestelde Beheerder een Notificatie hiervan.

Uploaden van Documenten

Voor het uploaden van Documenten vanuit Radar360 naar Hix is een aantal stappen nodig. Nadat de koppeling juist is ingesteld en de koppeling naar Hix voor een Relatie is aangezet, doe dan het volgende:

• Maak een Document aan, zoals je dat normaal in Radar360 doet.
  • Vanuit Tabelweergave: Klik in het contextmenu (rechtermuis) op de Optie Uploaden...
  • Vanuit Kaartweergave: Klik in het hamburgermenu op de optie Uploaden...
  • Je krijgt nu een popupscherm te zien met de beschikbare klantnamen van de Relatie en welke actie er voor deze klant uitgevoerd moet worden.
  • Als je geen namen ziet, dan betekent dit, dat er geen (contact)personen bekend zijn voor deze Relatie.
  • In het synchronisatie logboek kun je terug zien of het synchroniseren met de aangegeven acties is gelukt.
  • In het overzicht Documenten kun je zien wat de publicatiestatus van een Document is.

Opmerkingen

• Bij de instellingen voor de koppeling is het noodzakelijk om het subdomein goed in te vullen. Als hier de volledige URL van de Hix website wordt ingevuld geeft dit foutmeldingen in het Synchronisatie logboek en wordt de synchronisatie niet uitgevoerd.
  • Het koppelen van een Bedrijf of Familie in Radar360 maakt een Bedrijf in Hix aan.
  • Het koppelen van een Persoon in Radar360 maakt een Gebruiker in Hix aan die toegang krijgt op het bovenliggende Bedrijf of Familie dat als Bedrijf in Hix is aangemaakt.
  • Het koppelen van een Hoofdpersoon in Radar360 maakt een Bedrijf in Hix aan met de persoonsgegevens van die persoon zoals het BSN nummer. Tevens wordt deze persoon een Gebruiker in Hix met toegang tot zichzelf als Bedrijf  in Hix.
  • De Relatiecode van een Persoon moet voor Hix uniek zijn binnen Radar360. Als de code al in gebruik is, dan geeft de synchronisatie een foutmelding in het logboek en worden de gegevens niet gesynchroniseerd.
  • De naam van een Bedrijf, Familie of Persoon mag maar één keer voorkomen in Hix als Bedrijf.
  • Voor het kunnen synchroniseren van een Persoon is een geldig e-mailadres bij de betreffende persoon verplicht.
  • Voor het kunnen synchroniseren van een Persoon is een geldig mobiel telefoonnummer verplicht. Het veld Mobiel 1 wordt gebruikt voor de synchronisatie.
  • Het veld Adres in Hix wordt gevuld met het Bezoekadres van een Bedrijf in Radar360.
  • Binnen Hix kun je tags gebruiken. Of je dit wilt in Radar360 kun je instellen op bovengenoemde pagina.
    LET OP: Binnen Hix kunnen maar 5 verschillende tags gebruikt wordt. Als je bij de instellingen aanzet dat je de tags vanuit Radar360 wilt gebruiken, dan worden eventueel bestaande tags in Hix overschreven.
  • Vanuit Radar360 worden de volgende gegevens voor een Bedrijf als tags meegegeven aan Hix:
    • Administratie naam (onderdeel module Meerdere Aministraties/Bedrijven) (afgeleid van de Beheerder)
    • Vestiging naam (afgeleid van de Beheerder)
    • Relatiebeheerder + code van de Beheerder
    • Declarant + code van de Declarant
    • Vaste tag 'Radar360'
  • Voor een Persoon zijn dit:
    • Vestiging naam (afgeleid van de Beheerder)
    • Beheerder + code van de Beheerder
    • Vaste tag 'Radar360'.
  • De tags worden afgekort tot 20 karakters.
  • In het veld Interne klant ID (Hix) wordt de Relatiecode van het Bedrijf, Familie of Persoon uit Radar360 gezet.
  • Bij het aanbieden van een Bedrijf, Familie of Persoon uit Radar360 aan Hix wordt eerst gecontroleerd of het veld Interne klant ID (Hix) reeds voorkomt in Hix. Komt het Interne klant ID dan voor, dan wordt het Bedrijf (Hix) geupdated. Komt het ID nog niet voor, dan wordt het Bedrijf in Hix aangemaakt.
    LET OP: als je de koppeling aanzet voor je relaties in Radar360 én ze komen reeds voor in Hix, worden ze dus niet gekoppeld, maar (indien mogelijk) aangemaakt. Heb je dus al Bedrijven in Hix en je wilt de koppeling gebruiken: vul eerst de Interne klant ID's met de relatiecodes uit Radar360.