Synchronisatie - Exact Online

Deze koppeling verzendt debiteuren- en factuurgegevens naar Exact Online.

INSTELLEN

 • Ga naar Beheer > Koppelingen.
 • Klik dan op de tegel van Exact Online:
 • Let op: alle velden die hier ingevuld worden, moeten in zowel RADAR als Exact Online bekend zijn!
 • Vul de gegevens in en klik vervolgens op Klik hier om een verbinding in te stellen.
 • Na Opslaan kom je terecht op het scherm waar de daadwerkelijke verbinding met Exat Online kan worden gemaakt. Dit doe je door het proces te volgen en in te loggen bij Exact Online. 
 • Als alle stappen doorlopen zijn is de Exact Online koppeling actief.

Nu kun je de Personen en Relaties aangeven die een account op Exact Online mogen ontvangen.

 • Open een Persoon of Relatie.
 • Klik op het hamburgermenu, kies voor Koppelingen en zet een vinkje bij Exact Online.

Automatische incasso en Betalingstermijnen - Alleen voor Cloud omgevingen

Voor deze synchronisatie geldt dat de Automatische Incasso instelling mee gesynchroniseerd wordt. Als deze is ingesteld wordt ook de Betalingstermijn gesynchroniseerd.

Wanneer er verschillende Betalingstermijnen gebruikt worden, kun je deze via Beheer > Facturatie > Betalingstermijnen toevoegen:

In Bulkaanpassingen kun je voor grote hoeveelheden relaties tegelijk de betalingstermijn vastleggen. Tevens kun je bij iedere relatie bij het bewerken van de relatie de betalingstermijn vastleggen op het tabblad Uren & Facturatie:

Daarnaast kun je ook nog bij de betalinggegevens in iedere Factuur de betalingstermijn vastleggen:

Let op:

 • Bestaande facturen worden niet aangepast als je de instelling bij een Relatie wijzigt.
 • Als bij de Klant standaard het vinkje Automatische Incasso aanstaat, geldt dit alleen voor Termijnfacturen.
 • Voor Onderhanden werk-regie en combinatie Onderhanden werk en Termijnfacturen staat automatische incasso standaard uit.
 • Per Factuur kan de betalingstermijn en automatische incasso eventueel zelf wel worden aangepast zoals hierboven beschreven.
 • Voor Periodieke facturen moet in de instellingen bij Periodieke facturen het vinkje worden aangezet. Dit geldt voor klanten zonder de budgetten module.
 • Betalingstermijn 0 wordt gezien als niet ingevuld. Vul mimimaal 1 in.

OPMERKINGEN

RELATIECODE

In RADAR worden alfanumerieke relatiecodes ondersteund: Je kunt in de code zowel cijfers als letters gebruiken. In Exact Online wordt een relatiecode met letters echter niet geaccepteerd. Wanneer je wilt synchroniseren met Exact Online moeten de relatiecodes dan ook numeriek zijn.

BTW AFRONDING

Voor de synchronisatie met Exact Online geldt het advies om in RADAR Afronden op 4 cijfers achter de komma in te stellen, tenzij de BTW per factuurregel getoond wordt. In dat geval kun je het beste de afronding op 2 cijfers achter de komma instellen. Het instellen kun je doen via Beheer > Facturatie > Factuur instellingen > Instellingen:

Gesynchroniseerde velden

De koppeling naar Exact Online werkt op basis van de Relatiecode. De gegevens van de Relatie met relatiecode 1 worden geschreven naar de Relatie die in Exact Online relatiecode 1 heeft.

Trouble Shooting

Via Beheer > Koppelingen > Synchronisatie Logboek kan je als Beheerder een overzicht bekijken van alle regels die zijn aangeboden aan de koppeling. Per gekoppeld pakket kun je de lijst filteren.

Wanneer er een regel geweigerd wordt, kun je door op de regel te dubbelklikken zien waardoor dat komt.

In veel gevallen is dat een verkeerd gevuld veld, bijvoorbeeld een e-mailadres waar 2 adressen in staan in plaats van 1. Na aanpassing van het e-mailadres kan de regel dan opnieuw aangeboden worden door te klikken op de knop Opnieuw aanbieden.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.