Uren - (Hoofd)Activiteiten

Binnen Radar360 is het mogelijk om Activiteiten aan te maken, dit zijn werksoorten/werkcodes waarop je uren voor je klanten kan registreren. Er zijn 2 soorten activiteiten:

• Hoofdactiviteiten: Verzamelingen van activiteiten die er voor zorgen dat de activiteiten overzichtelijker getoond worden.
  • Activiteiten: Werksoorten/werkcodes die je voor je klant kunt aanmaken om uren op te registreren.

Om Activiteiten te beheren, heb je de rol Beheerder nodig. Voordat je  een Activiteit kan aanmaken moet je eerst een Hoofdactiviteit aanmaken om de Activiteit aan te kunnen koppelen. Een Activiteit kan niet op zichzelf staan, maar staat altijd onder een Hoofdactiviteit.

Hoofdactiviteiten

Als Beheerder kan je Hoofdactiviteiten aanmaken die de Medewerker kan gebruiken in de Applicatie.

• Ga naar Beheer > Uren > Hoofdactiviteit en klik op de knop Toevoegen.
  • Vul een Code in, dit mogen letters of cijfers zijn.
  • Vul voor de Hoofdactiviteit een naam in, onder deze naam vind je de Hoofdactiviteit terug bij het aanmaken van een Activiteit.
  • Als je een Hoofdactiviteit hebt aangemaakt en opgeslagen kan je deze via het hamburgermenu bewerken.
  • Op het bewerkscherm kun je de ingevulde gegevens wijzigen.

Activiteiten

Als Beheerder kan je Activiteiten aanmaken die de Medewerker kan gebruiken.

• Ga naar Beheer > Uren > Activiteit en klik op de knop Toevoegen.
  • Vul een Code in, dit mogen letters of cijfers zijn.
  • Vul voor de Activiteit een naam in, onder deze naam vindt je de Activiteit terug bij het invoeren van uren.
  • Per Activiteit kun je een standaard Factuur toelichting en Interne toelichting opgeven. Deze toelichtingen worden vervolgens initieel getoond bij het aanmaken van een nieuwe Urenregel, het dupliceren van een Urenregel en het overnemen van Uren naar een andere dag.
  • Als je een Activiteit hebt aangemaakt en opgeslagen kan je deze bewerken door op de gewenste regel te klikken.