Beheren van Uren instellingen

Afhankelijk van de modules die je hebt zijn diverse instellingen mogelijk:

Algemene instellingen

• Ga Beheer > UREN > Instellingen.
  • Als je niet de module Budgetten hebt dan zie je alleen de opties bij Algemeen. Je kunt het Project en/of Deelproject verplicht stellen.

Budget Instellingen

Als je wel de module Budgetten hebt dan zie je nog 2 blokken met instellingen:

• Default Budgetconfiguratie: Hier kun je de standaard configuratie van je budgetten instellen.
  • Budgetten: Hier kun je je Budgetten zo inrichten op Deelprojectniveau dat er in elk Budget op Deelprojectniveau elke Activiteit uniek wordt benoemd.
  • De optie Bepalen op basis van Budgetspecificatie geeft aan dat RADAR op basis van de combinatie van Activiteit, Relatie en Hoofdproject automatisch bepaalt welk Deelproject gekozen moet worden.
  • De optie Handmatig wijzigen blokkeren geeft aan dat het deelproject altijd door RADAR wordt gekozen. Afhankelijk van activiteit, relatie en hoofdproject wordt nu een deelproject gekozen of niet. Het vak deelproject is disabled (d.w.z. kun je niks aan wijzigen). Let op: Dit werkt alleen als je uren invoert in de Webapplicatie. De optie Verplicht selecteren Deelproject wordt door deze optie uitgeschakeld.
  • Als er geen Deelproject is waarin een Budget is met die Activiteit dan blijft het Deelproject leeg. Dit kun je overschrijven door het vinkje voor de optie Handmatig wijzigen toestaan als er geen budget is voor het gekozen project.