Documenten - Sjablonen

In Radar360 kan je gebruik maken van Documentsjablonen, deze kan je maken en importeren vanuit Word of Excel.

Lees hier hoe je in Word/Excel sjablonen kunt aanmaken.

Na het aanmaken in Word/Excel lees je hieronder verder hoe je binnen Radar360 de Documentsjablonen kunt beheren.

Toevoegen van een sjabloon

• Ga naar Beheer > Documenten > Sjablonen.
  • Klik op de knop Toevoegen.
  • Vul een naam in voor het Sjabloon, onder deze naam kun je hem later terug vinden.
  • Kies de applicatie waarin je het Sjabloon gemaakt hebt, je kunt kiezen uit Excel of Word.
  • Selecteer het bestand met daarin het Sjabloon dat je gemaakt hebt.
  • Na Opslaan kom je terecht op het Bewerkscherm, waar je nog meer gegevens kunt invullen. Zie hieronder.

Bewerken

• Ga naar Beheer > Documenten > Sjablonen.
  • Klik op de naam van de regel die je wilt bewerken.
  • Je krijgt nu het Bewerkscherm te zien met 3 of 4 tabbladen (afhankelijk of het een Word of Excel sjabloon is).
    • Tabblad Algemeen:

• Pas eventueel de naam van het Sjabloon aan.
      • Het is niet meer mogelijk om het bestand aan te passen, wel kan je het bestand openen.
    • Tabblad Digitaal tekenen (Alleen zichtbaar bij Word):

• Zet het vinkje voor handtekening aanwezig aan in het geval dat er een handtekening aanwezig is in het Sjabloon.
      • Kies door wie het Sjabloon is ondertekend.
  • Tabblad Indelen:

• Tabblad Opties:

• Vul de regel van Betreft in en zet eventueel vinkjes aan die van toepassing zijn
    • Vink aan vanuit welke plek je het Sjabloon moet kunnen gebruiken. LET OP! Als de vinkjes beide uitstaan is het Sjabloon NIET zichtbaar.
    • Vink eventueel aan dat het Sjabloon verplicht gebruikt moet worden door personen.
    • Vink eventueel aan dat het Sjabloon een uniek nummer moet hebben
    • Vink eventueel aan of het Sjabloon privacygevoelig is of niet.
  • Tabblad invoervelden (Alleen zichtbaar bij Word):

• Vink eventueel aan of je automatisch de invoervelden wilt uitvragen, als dit uitstaat gaat dit niet automatisch.
    • Klik op toevoegen om een nieuw invoerveld toe te voegen, vul vervolgens de naam van her invoerveld en de tekst van het invoerveld in. Klik op opslaan. Klik op bewerken om het invoerveld later aan te passen of klik op verwijderen om het invoerveld te verwijderen.

Archiveren en Verwijderen

• Ga naar Beheer > Documenten > Sjablonen > Klik op de 3 puntjes rechts van de gewenste regel
  • Klik op Archiveren, om het Sjabloon te archiveren.
  • Volg de stappen nogmaals en kies nu een van de nieuwe opties: Verwijderen of Uit het Archief halen
  • LET OP! Een Sjabloon kan alleen verwijderd worden als deze NIET in gebruik is.