Selecties en Mailingen - Selecties en Mailingen

In Radar360 is het mogelijk om selecties te beheren en te gebruiken voor het versturen van mailingen.

Benodigde rechten

Om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit is het nodig om minimaal CRM beheerder te zijn. Een beheerder kan deze rechten instellen voor een gebruiker. Het is voor een normale gebruiker niet mogelijk om selecties en mailingen aan te maken, wijzigen of wijderen.

Beheren van selecties

Het beheren van selecties kun je vinden in de beheerdersmodule van Radar360. Er kan een onbeperkt aantal selecties worden aangemaakt.

• Ga naar Beheer > Selecties en Mailingen > Selecties en Mailingen.
  • Je ziet nu het overzicht met daarop alle beschikbare selecties. Tevens is er een knop Toevoegen en een knop Excel exporteren
  • Met de knop Toevoegen kun je een nieuwe selectie maken.
  • Met de knop Excel exporteren kun je een Excel bestand maken met daarop alle selecties die op het scherm staan.

Toevoegen van een selectie

Het scherm voor het toevoegen van een selectie bestaat uit een aantal tabbladen.

• De tabbladen Parameters en Filters kun je invullen bij het toevoegen van een selectie.
  • De tabbladen Selectie en Mailing worden pas zichtbaar als een selectie is opgeslagen.
  • Tabblad Parameters:
    • Hierop kun je de naam van de selectie opgeven en aangeven of de selectie geldt voor relaties, personen of beide.
    • Hierop kun je ook instellen welke adreskeuze je voor personen wilt maken, deze staat standaard op: Zoals aangegeven bij de persoon.
    • LET OP! De naam van een selectie moet uniek zijn binnen de organisatie.
  • Tabblad Filters:
    • Hierop kun je de selectie bepalen aan de hand van de filters op de verschillende velden.
  • Tabblad Selectie:
    • Hierop kun je de selectie bepalen waar je de mailing naar toe wilt sturen. De gegevens die hier staan worden bepaald aan de hand van het tabblad Filters.
    • Klik eventueel op het vinkje bij Dubbele E-mailadressen, zo kan je zien of er dubbele e-mailadressen zijn en vervolgens bepalen welk e-mailadres je wilt selecteren voor de mailing.
  • Tabblad Mailing:
  • Voordat je daadwerkelijk een mailing gaat versturen, heb je de mogelijkheid om een proef e-mail te versturen naar een van de relaties in de selectie:
    • Selecteer het sjabloon die je wilt gebruiken.
    • Klik op de knop Proef e-mail.
    • Selecteer in de lijst op de popup welke relatie je wilt gebruiken om een proef e-mail te versturen.
    • Als je tevreden bent met hoe de e-mail eruit ziet, kun je de mailing daadwerking gaan versturen.
    • Klik op de knop E-mailen: De mailing wordt nu verstuurd naar alle geselecteerde adressen.
    • Zodra de e-mail verstuurd is kom je weer terug op het tabblad Mailing, waar per relatie wordt aangegeven of er een e-mail verstuurd is.
  • Let op: Je kan alleen e-mailen naar relaties of personen met een ingesteld e-mailadres.
  • Zodra je de mailing verstuurt, wordt een achtergrondtaak aangemaakt. In het overzicht van de achtergrondtaken kun je de voortgang van de achtergrondtaak bekijken.
  • Bij een relatie kun je in het e-mailoverzicht zien dat de e-mail verstuurd is.

Bewerken van een Selectie

Let op: Je kunt geen wijzigingen doorvoeren op de tabbladen Parameters en Filters als deze gegevens eenmaal zijn opgeslagen. Wel kun je op het tabblad Selectie nog relaties selecteren / deselecteren voorafgaand aan het versturen van een mailing.

Dupliceren van een Selectie

Vanuit het overzicht van selecties is het mogelijk om een bestaande selectie te dupliceren. Alle gegevens van de tabbladen Parameters en Filters worden overgenomen, behalve de naam van de selectie.

• Ga naar Beheer > Selecties en Mailingen > Selectie en Mailingen.
  • Klik met rechts op de selectie die je wilt dupliceren. Je krijgt nu het contextmenu te zien.
  • Klik op de optie Dupliceren...
  • Een scherm voor het invoeren van de nieuwe naam wordt getoond. De parameters en filters zijn verder hetzelfde als van het origineel.

Verwijderen van een Selectie

Vanuit het overzicht van selecties is het mogelijk om een bestaande selectie te verwijderen.

• Ga naar Beheer > Selecties en Mailingen > Selecties en Mailingen.
  • Klik met rechts op de selectie die je wilt verwijderen. Je krijgt nu het contextmenu te zien.
  • Klik op de optie Verwijderen...
  • Je krijgt een bevestigingspopup te zien, voordat de selectie daadwerkelijk wordt verwijderd.