Uren bij- en afboeken via de Beheermodule

Binnen RADAR bestaat de mogelijkheid voor Uren bij- en afboeken. Dit kan op 2 manieren:

In dit artikel wordt kort besproken hoe je uren kunt bij- en afboeken via de Beheerfunctie Uren bij- en afboeken. Hetzelfde principe geldt overigens voor Producten bij- en afboeken.

• Ga naar Beheer > Uren > Uren bij- en afboeken.
  • Het overzicht van alle af te boeken (OHW) uren en af- en bijgeboekte (via definitieve factuur) uren wordt getoond. Standaard worden de uren van de laatste 30 dagen getoond.
    1. Door 1 of meerdere regels te selecteren kun je urenregels in bulk afboeken of het afboeken ongedaan maken.
      Door met de rechtermuis op een urenregel te klikken, kun je een enkele regel die nog niet is afgeboekt, afboeken.
    2. Rechtsbovenin het scherm zie je hoeveel er in totaal kan worden hersteld (afboeken ongedaan maken) en hoeveel er geselecteerd is.
    3. Tevens kun je zien hoeveel er al is afgeboekt.
    4. Van de gegevens op het scherm kun je een CSV- en Excelbestand exporteren.
    5. Standaard selectie op het scherm is de afgelopen 30 dagen tot en met vandaag.
    6. Ook op dit scherm kun je zelf bepalen welke kolommen je wilt zien en welke niet. Op dit scherm wordt je keuze nog niet opgeslagen, dit volgt binnenkort.
    7. Nieuw op dit overzichtscherm is de manier van filteren: Je kunt per kolom onder de kolomnaam eventueel een filter aanzetten. In de kolom van het voorbeeld hierboven kun je kiezen voor Uren of Producten.
  • Als je ervoor kiest om regels af te boeken klik je met de rechtermuisknop op een regel, of je selecteert de regel door aan het begin op het rondje te klikken.
  • Je krijgt vervolgens een popupscherm te zien, waarop je de afboekdatum op kan geven. Standaard wordt de datum van vandaag getoond.
  • Als je op het kalender icoontje klikt, verschijnt de kalender en kun je een andere datum selecteren. Je kunt ook de datum zelf intypen.
  • De regels worden direct afgeboekt en het scherm toont de nieuwe gegevens.
  • Mocht je de afboeking ongedaan willen maken, dan selecteer je weer de gewenste regel(s) en klik je op de knop Afboeken ongedaan maken.
  • Je krijgt nu een popupvraag om je actie te bevestigen.
  • Ook nu worden de regels direct bijgewerkt.