Synchronisatie - Nextens

Voor de algemene werking van het Synchroniseren en de bijbehorende Koppelingen: lees hier meer...

OMSCHRIJVING

Deze synchronisatie zorgt voor het automatisch doorsturen van Relatie- en Persoongegevens naar Nextens van Reed Business.

INSTELLEN VAN DE KOPPELING

• Ga naar Beheer > Koppelingen > Koppelingen > Tabblad Synchronisatie.
  • Klik op het logo van Nextens of klik op het hamburgermenu rechtsboven op de tegel:
  • Op het scherm Instellingen vul je het token voor Nextens in en klik op Opslaan.

• Na opslaan keer je terug naar het overzicht van alle koppelingen.
  • Via het hamburgermenu heb je ook de mogelijkheid om in te stellen naar welke Beheerder een Notificatie verstuurd wordt als er een fout optreedt tijdens het synchroniseren van een Document, Bedrijf of Persoon.
  • Na opslaan keer je terug naar het overzicht van alle koppelingen.
  • Door te klikken op de knop Activeren kun je de koppeling actief maken. Je ziet dan een groene balk onder de koppeling. De Nextens koppeling is nu actief.

Opvragen van token voor koppeling RADAR met Nextens

• Log in op de Nextens: www.nextens.nl.
  • Als je bent ingelogd, klik je op het pijltje achter je inlognaam:
  • Klik op Instellingen:
  • Klik op Koppelingen:
  • Klik op RADAR:
  • Er komt een melding dat de koppeling is toegevoegd.
  • Geef nogmaals uw Nextens wachtwoord in en klik op TOEVOEGEN.
  • Klik nogmaals op RADAR (er staat nu actief achter de koppeling!):
  • Op de plek van de streep staat nu het token. U kunt dit token kopiëren en plakken in RADAR.

OPMERKINGEN
Fiscale nummers inclusief subnummer
De synchronisatie is verplicht om een compleet nummer aan te leveren aan Nextens. Dat betekent dat in RADAR en in Nextens de fiscale nummers inclusief subnummer (B01, B02, etc) genoteerd moeten zijn.
Wanneer er geen subnummer bekend is, zal RADAR B01 toevoegen, zodat de aanpassing toch naar Nextens gesynchroniseerd kan worden. Indien het nummer niet bekend is in Nextens, zal er een nieuwe relatie aangemaakt worden.
De fiscale nummers kunnen ingevoerd en gewijzigd worden bij de relatie. Kies voor Bewerken en dan tabblad Fiscaal:

Fiscale eenheden
Een fiscale eenheid wordt ook gesynchroniseerd naar Nextens, met de eigen naam en het eigen nummer en daarbij de gegevens van de relatie waaronder de eenheid in RADAR is toegevoegd. In Nextens wordt de fiscale eenheid gezien als een relatie.
Meerdere Bedrijven
Wanneer je gebruik maakt van de module Meerdere Bedrijven van RADAR, kun je per bedrijf een synchronisatie instellen. Meer informatie vind je in de Algemene synchronisatie handleidingen.
Het is dan wel noodzakelijk om de relaties te koppelen aan een bedrijf. Wanneer een bedrijf niet gekoppeld is en wel naar een bedrijfspecifieke administratie gesynchroniseerd moet worden, kan RADAR niet bepalen aan welke van de administraties het bedrijf toegevoegd moet worden. Je kunt het bedrijf instellen bij de relatie op tabblad Relatiebeheer:

TROUBLE SHOOTING

Wanneer een aanpassing (record) geweigerd wordt, krijgt RADAR van het andere pakket een melding. Deze melding kun je terugvinden in het overzicht van de synchronisatie in Beheer, Synchronisatie. Dubbelklik op het geweigerde record om de volledige melding te bekijken.
De meeste meldingen geven duidelijk aan waarom het record geweigerd wordt:

FOUT: [ElsevierNextens] Geen VPB-nummer en geen OB-nummer aanwezig.
OPLOSSING: Er is geen fiscaal nummer ingevoerd bij de relatie. Hierdoor begrijpt de synchronisatie niet bij welke relatie in Nextens de aanpassing moet worden gedaan. Je kunt de fiscale nummers aanpassen in de eigenschappen van de relatie onder Workflow

FOUT: invalid_grant ()

OPLOSSING 1: Uw token in Nextens is verlopen of ingetrokken. Vernieuw het token in Nextens. Deze melding komt ook als in RADAR geen token is ingevuld.
OPLOSSING 2: Indien u gebruik maakt van de module meerdere bedrijven en per bedrijf een afzonderlijke administratie heeft in Nextens, moeten alle relaties gekoppeld worden aan een bedrijf. Zonder die koppeling ziet RADAR niet in welke administratie de gegevens aangepast moeten worden. Stel de bedrijven die gesynchroniseerd moeten worden in op het bedrijf in Facturatie, in de eigenschappen van de relatie, tabblad Instellingen:

FOUT: InternalServerError

OPLOSSING: dit is waarschijnlijk een storing bij de Nextens API. Dit kun je controleren op de status pagina van Nextens: https://www.nextens.nl/support/storingen-in-nextens/?cat=technische_problemen  Mocht op deze pagina de storing nog niet zichtbaar zijn, dan adviseren wij even contact te zoeken.