Instellen van Factuurstatussen

Als Beheerder is het mogelijk om statussen van een Factuur in te stellen. Je kunt aangeven welke statussen er zijn, welke volgorde de statussen hebben en welke transities tussen de statussen mogelijk zijn.

• Ga naar Beheer > Facturatie > Factuurstatussen.
  • Je kunt een Factuurstatus toevoegen, bewerken en verwijderen en een Status flow bekijken:
    • Toevoegen (1): Klik voor het toevoegen van een Status op de knop Toevoegen.
    • Bewerken (2): Klik voor het bewerken van een Status op de Status die je wilt bewerken.
    • Verwijderen (3): Klik voor het verwijderen van een Status op de drie puntjes achter een Status.
    • Status flow (4): Onder het overzicht wordt een flow van de Statussen getoond.
  • Bij het toevoegen van een Status wordt standaard een volgorde nummer ingevuld. Dit nummer kun je zelf wijzigen bij het bewerken van een Status. Een volgorde nummer moet uniek zijn.
  • Bij het bewerken van een Status kun je een Omschrijving invoeren. Deze Omschrijving wordt gebruikt als mouseover bij een Status op het detailscherm van een Factuur.
  • Bij het bewerken is het mogelijk om aan te geven welke transities mogelijk zijn vanaf deze status naar een andere status.
  • Je kunt meerdere Statussen selecteren en deselecteren door op de Statussen te klikken.
  • In de Status flow onder het overzicht worden de statussen weergegeven in een flowdiagram.
  • Het verwijderen van een Status kun je doen door op de puntjes achter de Status te klikken.
  • Let bij het verwijderen van een Status op, dat de status niet wordt gebruikt. Als dat het geval is, kun je de status niet verwijderen.
  • LET OP! Vanuit elke status moet je naar een vervolgstatus kunnen stappen!

Na het instellen van de statussen en de flow kun je de Factuurstatussen koppelen aan Facturen.