Importeren van Excel bestanden

Hieronder vind je een stap-voor-stap beschrijving van het importeren van Excel bestanden in RADAR Web.

• Via Beheer > Importeren > Excel bestanden importeren is het mogelijk om Excel lijsten met Relaties, Personen,  Uren en Producten in te lezen in RADAR Web.
  • Per onderdeel is een standaard Excel Sjabloon te downloaden:
  • Vul het Excel blad verder in met de gewenste gegevens en let daarbij op de verplichte velden:
  • Sla het Excel bestand op en upload het naar RADAR met de knop Bestand kiezen.
  • Kies daarna voor Valideren. De gegevens voor Personen en Relaties worden direct gevalideerd en je ontvangt ook direct in een popup feedback over het resultaat.
  • Indien alles in orde is, kies je voor Valideren & Verwerken
  • De gegevens worden direct verwerkt.

Importeren van Uren en Producten

• Volg dezelfde stappen voor het inlezen van de Uren en Producten.
  • Er zit een aantal verschillen in ten opzichte van de werking van Relaties en Personen:
    • De gegevens worden gevalideerd en verwerkt via achtergrondprocessen. Zodra een proces is afgerond, ontvang je een Notificatie.
    • Er wordt niet gecheckt op bestaande uren- productregels. Hou dus in de gaten dat je NIET meerdere keren hetzelfde bestang importeert, want dit zorgt ervoor dat regels meerdere keren worden aangemaakt.
    • Wacht dus met het opnieuw importeren, tot nadat je een notificatie hebt ontvangen.
  • Voor het importeren van Uren en Producten heb je een aparte Licentie nodig. Als je gebruik wilt gaan maken van deze functionaliteit, neem dan contact op met de Servicedesk.