Stappenplan Gebruik van Documentsjablonen

In de applicatie is het mogelijk om te werken met Documentsjablonen. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het maken en gebruiken van deze Sjablonen.

1. Aanmaken van het Wordsjabloon in Word

De tekst heb je klaargezet, ##-codes zijn toegevoegd en het document is opgeslagen als .docx. De rode tekst moet zelf worden ingevuld.

Dit is een voorbeeld met diverse ##codes. De lijst met codes vind je hier.

2. Aanmaken van het Wordsjabloon in RADAR

• Vanuit het dashboard ga je naar de optie Beheer.
  • Onder het kopje Documenten staat: Sjablonen.
  • Voeg een sjabloon toe

• Geef het sjabloon een naam

• Applicatie: Word- Selecteer het bestand

Belangrijk verschil t.o.v. Sjablonen met DMS in Windows Verkenner: het sjabloon moet een .docx zijn (geen .dotx) en je hoeft de ## codes niet meer te scannen.
  • Instellingen bij het Sjabloon:
    Bij het sjabloon kun je meerdere gegevens instellen. Dit is verdeeld in 3 tabbladen:
    • Digitaal Tekenen: Hier kun je aangeven door welke Medewerker het Document zal worden ondertekend. Ondertekening door:
      • Gebruiker: De gescande handtekening van de ingelogde Gebruiker wordt toegevoegd aan het Document.
      • Relatiebeheerder: De gescande handtekening van de Relatiebeheerder van de Relatie wordt toegevoegd aan het Document.
      • Declarant: De gescande handtekening van de Declarant van de Relatie wordt toegevoegd aan het Document.
      • Medewerker: De gescande handtekening van de geselecteerde Medewerker wordt toegevoegd aan het Document.
    • Indelen: Rubrieken die je al vast kunt invullen en het Type kun je al meegeven. Het boekjaar vul je meestal in bij het maken van het betreffende document.
    • Opties: Handig is als je hier de Betreft invoert en bij Te gebruiken vanuit de vinkjes BEDRIJF en PERSOON aan zet.

Nieuw document maken

• Ga naar een relatie.

• Nu kies je Nieuw Document en vind je onder sjablonen het nieuwe sjabloon. Je geeft nog de laatste rubriek mee.

• Wil je het document richten aan een derde partij? Ga dan verder bij 7. Brief sturen aan een derde partij: Rollen

Anders kies je Opslaan en het document wordt aangemaakt in SharePoint en verschijnt in de lijst van documenten.

Brief sturen aan een derde partij: Rollen

• Kies bij Opties de juiste rol waar je brief aan wilt richten (#adres#).
  • Als je nog geen rol hebt zul je die eerst moeten koppelen. Zie Gebruik van Rollen en Betrokken Relaties.
  • Kies Opslaan en het document verschijnt in de lijst van Documenten.

Document bewerken en pdf maken

• Klik op de naam van het document om het te openen in Word online.
  • Pas de tekst aan zoals je wilt en sluit het document.
  • Nu kun je vanuit RADAR een pdf van dit document maken:
  • Het resultaat als je ook in de pdf schrijver je briefpapier hebt staan. Klik hier voor meer informatie briefpapier toevoegen.

Rol toevoegen

• Maak eerst het bedrijf, de derde partij aan: Vanuit het dashboard, ga je naar je naar relaties. Hier voeg je een bedrijf toe. Je geeft aan wat voor een bedrijf het is.
  • Je geeft aan wat voor soort bedrijf het is via de optie Rollen:

Betrokken relatie koppelen aan een klant

• Vervolgens ga je naar de klant waar de betrokken relatie (rol) bij hoort en voegt de relatie toe.
  • Vanaf nu kan de rol worden gebruikt in documenten aan Café Het Hoekje.