Instellen van Documentnummering

Het is mogelijk om unieke nummering in te stellen voor documenten.

• Ga naar Beheer > Documenten > Instellingen.
  • Ga naar het tabblad Nummering.
  • Op dit scherm kun je als Beheerder voor meerdere documentsoorten instellen of en welke unieke nummering moet worden gebruikt:

De instellingen die je hier hebt ingevoerd, worden gebruikt voor de nummering van de verschillende documenten in de CRM module.

1. Aantal posities: Hier kun je invullen uit hoeveel cijfers het unieke nummer moet bestaan. Indien het unieke nummer kleiner is dan het aantal cijfers ingevuld, dan wordt het nummer aangevuld met voorloopnullen.
  2. Onderscheid maken in inkomend en uitgaand: Door het vinkje aan te zetten, kun je onderscheid maken in de nummering voor inkomende en uitgaande documenten. Meer uitleg over wat inkomend en uitgaand is, lees je hieronder.
  3. Onderscheid maken in documenten en e-mails: Door het vinkje aan te zetten, kun je onderscheid maken in de nummering voor documenten en e-mails.

Als je beide vinkjes aanzet, dan kun je voor 4 verschillende soorten documenten de nummering instellen.

Bij het nummeren zijn de definities van Inkomend en Uitgaand als volgt:

• Inkomend: Een Document is aangemaakt door een bestand te uploaden (dat in principe is binnengekomen of ingescand, vandaar inkomend).
  • Uitgaand: Een Document is aangemaakt o.b.v. een Sjabloon (en is in principe bedoeld om daarna te versturen, vandaar uitgaand).