E-mailen - Uitgaand

Het is mogelijk om vanuit Radar360 E-mails te versturen, als je als gebruiker de juiste rechten hebt voor het e-mailen. Lees hier meer over het instellen van de rechten.

Instellingen voor uitgaande E-mail

In de instellingen kun je kiezen of en wat voor handtekening je wilt toevoegen aan een E-mail en kun je ook je E-mailhandtekeningen beheren. Tevens kun je vanuit de instellingen kiezen welke Rubrieken je standaard wilt gebruiken bij het opstellen van een E-mail.

• Ga naar je Account via je profielfoto rechtsboven in het scherm.
  • Vervolgens klik je in het volgende scherm op de link E-mailinstellingen.
  • Klik nu op het tabblad Uitgaand. Als je geen rechten hebt om E-mails te versturen, dan wordt het tabblad niet getoond.
  • Je kunt hier gegevens instellen voor uitgaande E-mails:
    • Handtekeningen beheren: Hierin kan je nieuwe handtekeningen toevoegen, of al bestaande handtekeningen bewerken en verwijderen.
      • Klik op de knop Toevoegen om een nieuwe handtekening toe te voegen. Geef de handtekening een duidelijke naam, zodat de verschillende handtekeningen goed herkenbaar zijn.
      • Selecteer een handtekening en klik op de knop Bewerken om een handtekening te bewerken.
      • Selecteer één of meerdere handtekeningen en klik op de knop Verwijderen om handtekeningen te verwijderen.
    •  Standaard handtekening instellen: Hierin heb je de mogelijkheid om per E-mailadres een handtekening toevoegen voor een bepaalde actie. Zo kan je een handtekening toevoegen aan het sturen van een nieuwe E-mail en/of een handtekening toevoegen aan een E-mail die je doorstuurt of beantwoordt. De handtekening die je instelt blijft staan, totdat je deze verandert, wel is het mogelijk om binnen het opstellen van een E-mail de handtekening uit te zetten.
    • Standaarden instellen: Hierin kan je instellen onder welke Rubrieken en Documenttype je een E-mail automatisch wil toevoegen. Je kan bij het opstellen van een mail deze instelling handmatig instellen, of deze via de E-mailinstellingen automatisch instellen. Als je deze automatisch instelt, is het bij het opstellen van een E-mail nog steeds mogelijk om dit aan te passen.

E-mailen vanuit Relaties

Het is mogelijk om vanuit een Relatie te e-mailen, dit geldt voor zowel een Bedrijf, een Familie als een Persoon. Indien bij een Relatie een E-mailadres ingevuld staat, zal dit adres gebruikt worden in de nieuwe E-mail.

• Ga naar CRM > Bedrijven of Families of Personen
  • Selecteer de Relatie van waaruit je wilt e-mailen.
  • Klik in het Dashboard van de Relatie op de knop Nieuwe E-mail:

E-mailen vanuit Taken

Vanaf alle plekken waar je een Taak kunt toevoegen en bekijken, is het mogelijk om de taak op te slaan en te e-mailen. Hier zit wel een aantal voorwaarden aan:

• Je moet een relatie koppelen aan de taak.
  • Bij het Opslaan en direct e-mailen moet de toegewezen medewerker een E-mailadres toegewezen hebben. Lees hier meer over het instellen van het E-mailadres van een Medewerker.
  • Voordat je een nieuwe of bestaande Taak kunt e-mailen, dien je een Taak-E-mailsjabloon in te stellen bij E-mailsjablonen. Als er geen Taak-E-mailsjabloon is ingesteld, dan kun je niet e-mailen en zijn de knoppen Opslaan en e-mailen en Opslaan en direct e-mailen disabled.

Na het invullen van de Taakgegevens of bij het bekijken van een bestaande Taak kun je kiezen voor:

• Opslaan en e-mailen:
    Je komt dan terecht in het scherm voor het versturen van een E-mail.
    • De ingevulde gegevens van de Taak en het Taak-E-mailsjabloon staan ook al voor ingevuld in dit scherm. Lees hier meer over het beheren van Taak-E-mailsjablonen.
    • Je kunt het sjabloon van de E-mail niet wijzigen als je een Taak E-mail verstuurt.
    • De E-mailadressen van de Medewerker waarvoor de Taak is bedoeld zijn ingevuld, als deze adressen bekend zijn.
    • Je kunt de E-mailadressen voor het daadwerkelijk versturen van de E-mail nog aanpassen.
    • Het E-mailadres van de toegewezen Medewerker wordt getoond in het AAN-veld van de te versturen E-mail.
    • De E-mailadressen van optionele Medewerkers worden getoond in het CC-veld van de te versturen E-mail.
  • Opslaan en direct e-mailen:
    De Taak wordt direct verstuurd naar de geselecteerde Personen, zonder tussenkomst van het E-mailscherm. Indien er een fout optreedt, omdat er bijvoorbeeld geen E-mailadres bij een Medewerker staat ingesteld, wordt de Taak niet verstuurd.

E-mailen vanuit Documenten

Het is mogelijk om vanuit het overzicht met Documenten te e-mailen. Je kunt een of meerdere documenten tegelijkertijd doorsturen.

Voor het e-mailen van een document klik je, afhankelijk van de weergave van het overzicht:

• In Tabelweergave: Met je rechtermuis op het document dat je wilt e-mailen en kies je voor de optie E-Mailen
  • In Kaartweergave: Op het hamburgermenu (de drie puntjes) en kies je voor de optie E-mailen
  • Voor het e-mailen van één of meerdere documenten tegelijkertijd selecteer je de gewenste documenten in het overzicht en klik je bovenaan het overzicht op de knop E-mailen.