Synchronisatie - Algemeen

OMSCHRIJVING

Vooral in de Webomgeving is het goed mogelijk om gegevens door te sturen naar verschillende externe pakketten. Het grote voordeel is dat de gegevens op één plek ingevoerd worden en daarna automatisc doorgestuurd worden naar andere omgevingen, waar dezelfde gegevens nodig zijn.

ACTIVEREN

Als je met Radar360 in het web werkt en met de Synchronisatie wilt starten, dan kun je dit aangeven via een e-mail naar servicedesk@radar360.nl of je kunt bellen naar de Radar360 Servicedesk: 070-3815704. Wij activeren de Synchronisatie Service dan voor je! Pas als dit gerealiseerd is, kun je verder met het configureren van de synchronisatie per applicatie.

ALGEMEEN INSTELLEN

Nadat de synchronisatie service is geactiveerd, kun je de gewenste koppeling gaan instellen. De instellingen zijn op meerdere plekken te vinden.

Per synchronisatie is een handleiding die meer informatie geeft over de belangrijkste zaken voor de betreffende koppeling.

INSTELLEN IN BEHEER

In het algemeen staan de mogelijke koppelingen onder Beheer > Koppelingen. De instellingen worden gebruikt in Facturatie en in CRM

Je ziet bij het tabblad Synchronisatie bij de koppelingen meteen of deze actief zijn. Tevens vind je onder het tabblad Overige de algemene koppelingen terug zoals CompanyInfo, Payt en ValidSign.

Of optioneel Microsoft 365 E-mailen (voor Facturatie): dat staat nu in Controlled Release. Lees hier meer...
Als je op de naam van de koppeling klikt, krijg je de instellingen voor die betreffende koppeling te zien. Zoals hieronder bij het voorbeeld bij Yuki:

Als je op de 3 puntjes bovenin het vak van de koppeling klikt, kan je aanvullende gegevens bekijken dan wel aanvullen voor die koppeling:
Als bij Foutmeldingen een gebruiker opgeeft, zal deze gebruiker een notificatie ontvangen als er eventueel fouten bij de synchronisatie optreden. Zie onderstaand voorbeeld

SYNCHRONISEREN

Als alle benodigde gegevens bij de Relatie zijn ingevoerd, kun je de synchronisatie activeren:

• Ga naar de Relatie die je wilt synchroniseren.
  • Klik op het Hamburger menuutje en kies voor Koppelingen.
  • Zet een vinkje in de checkbox voor de gewenste koppeling.

SYNCHRONISEREN MET MEERDERE ADMINISTRATIE

Als je met de module Meerdere Administraties in Radar360 werkt dan kun je op 2 manieren werken met de synchronisatie:

• De synchronisaties van alle administraties vinden plaats richting één en dezelfde omgeving - gebruik de instellingen onder Beheer > Koppelingen.
  • Per Administratie kan een koppeling gelegd worden met een andere omgeving.
    Iedere administratie dat niet ingevuld is, volgt de algemene instellingen onder Beheer > Koppelingen. Wanneer deze niet ingesteld staan, wordt de Administratie niet gesynchroniseerd.

SYNCHRONISATIE LOGBOEK

Via Beheer > Koppelingen > Synchronisatie Logboek kan je als Beheerder een overzicht bekijken van alle regels die zijn aangeboden aan de koppelingen. Per gekoppeld pakket kun je de lijst filteren.

Wanneer er een regel geweigerd wordt, kun je door op de regel te dubbelklikken zien waardoor dat komt.

In veel gevallen is dat een verkeerd gevuld veld, bijvoorbeeld een e-mailadres waar 2 adressen in staan in plaats van 1. Na aanpassing kan de regel dan opnieuw aangeboden worden door te klikken op de knop Opnieuw aanbieden.