Koppelen van Factuurstatussen

Nadat een Beheerder Factuurstatussen heeft ingesteld, kunnen deze statussen gebruikt worden bij Facturen.

• Zodra een Conceptfactuur aangemaakt wordt krijgt deze Factuur automatisch de status met volgorde nummer 1.
  • In sommige gevallen hebben Facturen nog geen status. Dit staat dan vermeld op het detailscherm.
  • Een Gebruiker kan nu alsnog een Status toekennen aan een Factuur door te klikken op het Label Geen status en een status te selecteren.
  • Het is mogelijk om in de lijst met de Facturen te filteren op een bepaalde status.
  • Op het detailscherm van een Factuur kan een Gebruiker de status veranderen door op het label van de Status te klikken. Dit noemen we Labelen.
  • Een Gebruiker heeft alleen de keuzes uit de statussen die mogelijk zijn volgens de ingestelde Status flow.
  • Een beheerder kan de status veranderen door op de status te klikken in het detailscherm van een Conceptfactuur.
  • Een beheerder kan alle statussen kiezen, ook die niet mogelijk zijn volgens de ingestelde status flow. Dit noemen we Overrulen.
  • Zodra een Factuur de status Definitief heeft gekregen, is het niet meer mogelijk om de Factuurstatus aan te passen.