Update Webapplicatie 27-08-2024

CONTROLLED RELEASE

• Het uitgaand e-mailen met behulp van Microsoft 365 is nu voor alle klanten beschikbaar gekomen. De functionaliteit voor inkomend e-mailen is nog wel onderdeel van Controlled Release.

Meer informatie over de Controlled Release omgeving vind je hier: Controlled Release Overzicht Web.

ALGEMEEN

• Je kunt nu als gebruiker zelf instellen dat je geen notificaties meer wilt ontvangen van achtergrondprocessen die succesvol zijn afgehandeld. Dat stel je in via je account rechtsboven > Instellingen > Webapplicatie > tabblad Notificaties

CRM

• De velden IBAN en KVK van de Relatie worden gevalideerd op geldigheid met betrekking tot de opbouw.
  • Via Beheer > Relaties > Instellingen is in te stellen dat de combineerde lijst Relaties in het hoofdmenu kan worden weergegeven. In de lijst Relaties worden dan zowel Bedrijven, Families en Personen gepresenteerd. De filtermogelijkheden zijn hierop ook uitgebreid.

UREN

• Er wordt een waarschuwing weergegeven als een Medewerker een Activiteit gebruikt waar nog geen Tarief voor is ingesteld. De Beheerder kan het Tarief toevoegen en via Beheer > Uren > Tarieven herberekenen alsnog de geschreven uren in het Onderhanden werk van het juiste Tarief voorzien.

BUDGETTEN

• Via Beheer > Budgetten > Factuurplannen is aan een Factuurplan een standaard Factuurregel te koppelen. Bij het inrichten van een nieuw Budget worden na het kiezen van een Factuurplan dan automatisch de Factuurgegevens ingevuld.

FACTURATIE

• Via Beheer > Facturatie > Instellingen > tabblad E Factureren is in te stellen dat voor nieuwe Relaties automatisch Elektronisch factureren wordt geactiveerd.
  • Het UBL-bestand is uitgebreid met de volgende velden: het land, IBAN en BIC van de Administratie, het KvK-nummer en IBAN van de Relatie.
  • De UBL versie is ook in te stellen op versie 1.2 via Beheer > Facturatie > Instellingen > tabblad E Factureren.
  • De velden IBAN en BIC zijn toegevoegd aan de Administratie:
    Voorbeeld met module Meerdere Administraties via Beheer > Licenties & Modules > Meerdere Administraties > [kies een Administratie]
  • Zonder de module Meerdere Administraties zijn deze gegevens in te vullen via Beheer > Facturatie > Instellingen > tabblad E Factureren
  • De velden KVK, IBAN en BIC van de Administratie worden gevalideerd op geldigheid met betrekking tot de opbouw.

RAPPORTEN

• Voor eigen opgeslagen rapporten kon alleen een Excel export aangemaakt worden. Nu kan de export ook als CSV opgevraagd worden.

KOPPELINGEN

• Bij Snelstart wordt de factuurtoelichting van de factuur beperkt tot het maximaal aantal karakters dat Snelstart ondersteunt.
  • Bij Fiscaal Gemak wordt een betere melding weergegeven als een Relatie zonder adres wordt gesynchroniseerd.
  • Het beheerscherm voor de koppelingen CompanyInfo, Payt en Twinfield zijn aangepast zodat de opmaak in lijn is met de andere koppelingen.

BEHEER

• Het IBAN-veld van de Medewerker wordt gevalideerd op geldigheid met betrekking tot de opbouw.