Aanpassen van urenregels op de Conceptfactuur

Op het scherm Factuurdetails is het niet alleen mogelijk om het aantal uren en het tarief van een enkele urenregel aan te passen, het is ook mogelijk om dit voor alle (aanpasbare) urenregels op een Conceptfactuur te doen.

Urenregels kunnen alleen aangepast worden, indien de regels nog niet zijn uitgesteld of afgeboekt.

• Ga naar FACTURATIE > Facturen en klik op een Conceptfactuur.
  • Boven in de factuur zie je de boxen voor het filteren van Urenregels.
  • Met behulp van de meest rechter box kun je kiezen voor Alle uren/tarief aanpasbare regels.
  • Alle regels die hier aan voldoen, worden getoond in het scherm.
  • Onder in het scherm is nu een extra knop zichtbaar: Zichtbare regels uren en/of tarief aanpassen.
  • Klik op de knop en dan verschijnt een popupscherm waar je het totaal aantal uren en/of het gemiddelde tarief kunt aanpassen:
  • Als placeholder wordt het huidige totaal aantal uren en het afgeronde gemiddelde tarief van de urenregels getoond.
  • Je kunt één van de twee of beide velden aanpassen.
  • Met de knop OK worden de aanpassingen doorgevoerd.