Filteren op de Factuurdetails

Het is mogelijk om in het scherm Factuurdetails te filteren op Factuurregels.

• Ga naar FACTURATIE > FACTUREN.
  • Selecteer de (Concept) factuur die je wilt bekijken.
  • In de bovenste balk staan 2 opties:
    • Factuurregels uitklappen of inklappen.
    • Toelichtingen uitklappen of inklappen.
  • Onder de rode balk zie je de Filtervelden. Afhankelijk van de Factuurregels kun je filteren op velden waar verschillende waardes voorkomen. Dit betreft de volgende velden:
    • Periode (Factuurregels per maand waarin de uren of producten geschreven zijn)
    • Relatie (inclusief Holding)
    • Hoofdproject
    • Deelproject
    • Activiteit en Product
    • Medewerker
  • Initieel worden alle Factuurregels getoond. De filter wordt niet opgeslagen en onthouden voor een volgende Factuur.
  • Tevens is het mogelijk om te filteren op:
    • Alle regels
    • Alle afgeboekte regels
    • Alle niet afgeboekte regels
    • Alle uitgestelde regels
    • Alle niet uitgestelde regels
    • Alle afgeboekte en uitgestelde regels
    • Alle niet afgeboekte en niet uitgestelde regels
  • Op het scherm van de Factuurdetails zijn tevens de knoppen Zichtbare regels uitstellen en Zichtbare regels afboeken zichtbaar.
  • Deze knoppen veranderen naar Zichtbare regels niet meer uitstellen en Zichtbare regels niet meer afboeken, indien er gefilterd is op Afgeboekte en/of Uitgestelde regels.
  • Als de Factuurregels gefilterd worden op Alle uitgestelde regels dan krijg je een extra knop te zien: Zichtbare regels definitief uitstellen. Deze actie is alleen uit te voeren op regels die al uitgesteld zijn.
    Het verschil tussen de knoppen Zichtbare regels uitstellen en Zichtbare regels definitief uitstellen is als volgt:
    • Zichtbare regels uitstellenDoor uitstellen te kiezen worden de geselecteerde uren en het tarief voor de factuur op nul gezet. Deze regel wordt nu niet gefactureerd en blijft in Onderhanden werk staan. De volgende keer, als je weer uren ophaalt om te gaan factureren naar deze klant, staat deze regel er weer bij. Het is echter wel zo dat deze regel pas weer beschikbaar is nadat de oorspronkelijke factuur verwerkt is.
    • Zichtbare regels definitief uitstellenHeb je de uitgestelde regel direct nodig voor een andere factuur dan gebruik je de optie definitief uistellen. De uitgestelde regel verdwijnt nu uit het scherm van de oorspronkelijke factuur en is direct beschikbaar voor een volgende factuur.