Projecten bewerken

Als Beheerder UREN of OVERALL kun je Projecten bewerken. Het maakt hierbij niet uit of je via een Relatie naar de Projecten gaat of via de menu-optie UREN > Projecten.

  • Selecteer het Project dat je wilt bewerken.
  • Je hebt hier de volgende mogelijkheden:
    • Afronden van een Project
    • Archiveren van een Project
    • Beheren van Tarieven van een Project
    • Bewerken van een Project
    • Budgetteren van een Project (deze optie heb je alleen als je ook de module Budgetten hebt)
    • Kopiëren van een Budget van een Project (deze optie heb je alleen als je ook de module Budgetten hebt)
    • Toevoegen van een Deelproject
    • Verwijderen van een Project

Afronden van een Project

  • Klik op de puntjes achter de Tarieven (Overige opties).
  • Klik op de optie Project afronden.
  • Je krijgt nu de vraag of zeker weet dat je dit Project wilt afronden.
  • Als je op OK klikt, dan wordt het project afgerond.
  • Mocht je toch ten onrechte het project hebben afgerond, dan kun je via dezelfde puntjes kiezen voor Project afronden ongedaan maken.

Archiveren van een Project

  • Klik op de puntjes achter de Tarieven (Overige opties).
  • Klik op de optie Project archiveren...
  • Je krijgt nu de vraag of zeker weet dat je dit Project wilt archiveren.
  • Als je op OK klikt, dan wordt het project gearchiveerd.
  • Mocht je toch ten onrechte het project hebben gearchiveerd, dan kun je via dezelfde puntjes kiezen voor Project uit het archief halen.

Beheren van Tarieven van een Project

Je kunt per (deel)project aangeven welke tarieven voor een Project gebruikt dienen te worden.

Bewerken van een Project

  • Klik op de knop Project bewerken.
  • Het is nu mogelijk om de Standaardgegevens aan te passen.
  • Daarnaast kun je ook het percentage Afgerond van het Project aanpassen.

Budgetteren van een Project

Zie Stap 3 - Geef aan of je gaat Budgetteren van Kort overzicht budgetteren.

Kopiëren van een Budget van een Project

Zie Stap 4 - Kopiëren van Budget van Kort overzicht budgetteren.

Toevoegen van een Deelproject

  • Klik op de knop Deelproject toevoegen.
  • Het nummer en de omschrijving zijn verplichte velden. De overige velden zijn optioneel:
  • Voor een Deelproject gelden dezelfde functionaliteiten. Je kunt een Deelproject bewerken, afronden, archiveren en verwijderen.

Verwijderen van een Project

  • Klik op de puntjes achter de Tarieven (Overige opties).
  • Klik op de optie Project verwijderen...
  • Je krijgt nu de vraag of zeker weet dat je dit Project wilt verwijderen.
  • Als je op OK klikt, dan wordt het project verwijderd. 
  • Verwijderd is ook echt verwijderd, je hebt geen optie om het Project terug te krijgen.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.