Schrijven van Verlofuren

Hieronder vind je een korte beschrijving voor het kunnen schrijven van verlofuren.

Instellen activiteit voor verlof

Verlofuren kunnen geschreven worden op een activiteit waarin staat aangegeven dat het om verlof gaat.

• Ga naar Beheer > Uren > Activiteiten:
  • Klik op de knop Toevoegen.
  • Vul de code en naam in, selecteer de Hoofdactiviteit en klik op Opslaan:
  • Selecteer de nieuwe activiteit op in het overzicht en klik op de Activiteit.
  • Zet het vinkje bij Verlof aan.

Instellen verlofuren per Medewerker

Op 1 januari stel je voor elke Medewerker het tegoed aan verlofuren negatief in in RADAR Web.

• Ga naar UREN > Mijn uren.
  • Selecteer de Medewerker door op de knop Collega kiezen te klikken.
  • Selecteer vervolgens de datum door op de knop Datum kiezen te klikken.
  • Klik op Uren invoeren en vul het aantal verlofuren negatief in, bv: -160 uur.
  • Selecteer bij Activiteit de Verlof activiteit.
  • Voor een nieuw jaar kun je indien gewenst de uren van het voorgaande jaar overnemen.

Verlofuren schrijven door of voor Medewerker

• Wanneer een medewerker een dag verlof neemt, kan hij dit op de juiste activiteit boeken.
  • De kalender in de ureninvoer kleurt dan netjes groen.
  • Alle Medewerkers kunnen een rapportage opvragen over de tegoeden aan verlof door rechtsboven op de knop Rapport te klikken.
  • Vul in het filter in over welke periode je een rapport wilt zien en klik op Filters toepassen.
  • In dit overzicht is er een totaal verloftegoed van 40 uur.
  • In de eerste week van januari is 40 uur verlof opgenomen.
  • Wanneer het tegoed op 0 staat, is alle verlof gebruikt.
  • Deze manier van registreren stelt de Medewerker in staat het verloftegoed te volgen en alle dagen in de kalender groen te maken, zodat er niet per ongeluk uren worden vergeten.
  • Als je voor een andere gebruiker uren wilt invoeren, selecteer dan eerst de juiste Medewerker door te klikken op Collega kiezen.

Als je voor een andere gebruiker uren wilt invoeren, selecteer dan eerst de juiste Medewerker door te klikken op Collega kiezen. Via deze knop kun je ook weer terug naar je eigen urenregistratie.