Schrijven van Producten

Hieronder vind je een korte beschrijving hoe je producten kunt schrijven in de webapplicatie.

Producten invoeren

• Ga naar UREN > Mijn Uren.
  • Je ziet nu een overzichtscherm van vandaag met daarop de geschreven uren en producten:
  • Klik op de knop Producten invoeren om een Productregel toe te voegen.
  • Een popupscherm voor het invoeren van een product wordt getoond:
  • Bij Producten moet je altijd zelf het deelproject kiezen. Een Product kan meestal op diverse deelprojecten worden toegevoegd. Let wel op dat als je een budget hebt gemaakt met termijnen op een deelproject, dan worden de producten niet los gefactureerd.
  • Met de slotjes kun je de waarden van velden vastzetten, zodat ze bij het invoeren van een volgende Productregel al ingevuld zijn. Let op: Deze slotjes zijn expliciet voor het invoeren van Producten. Voor her Uren invoeren worden de slotjes van het Urenscherm gebruikt.

Instellingen Beheerder

Als Beheerder kun je bij de instellingen van de Medewerker aangeven of een Medewerker de prijs mag aanpassen of niet. Let op: Dit geldt ook voor de Beheerder zelf, ook daar moet de instelling aangezet worden indien hij rechten moet hebben.

Aanpassen van regels op het overzicht

Nadat je een Productregel hebt toegevoegd via het popupscherm is het mogelijk om een aantal acties door te voeren vanaf het overzichtsscherm:

• Vanaf het overzicht is het mogelijk om de aantallen van de verschillende Productregels aan te passen. Na het veranderen worden de aanpassingen automatisch opgeslagen.
  • Als je klikt op het icoontje met het rode kruis kun je de Productregel verwijderen.
  • Met het icoontje met het potloodje kun je de Productregel aanpassen.
  • Met het laatste icoontje kun je een Productregel dupliceren
    • Het aantal wordt niet overgenomen. Dit moet je aanpassen, anders wordt de regel niet opgeslagen.
    • Ook het Opmerkingenveld en de Prijs worden niet overgenomen bij dupliceren.
    • De prijs wordt bij dupliceren altijd gevuld met het standaard bedrag van het product of de geldende uitzondering.