PowerBI: Nieuw .pbix bestand wordt uitgeleverd door RADAR

Als je zelf aanpassingen doet aan het basis .pbix bestand van RADAR, dan kun je onderdelen uit een nieuwe .pbix van RADAR toevoegen in je eigen bestand. Dit ondersteunen we niet, maar een aantal tips staat kort beschreven in de volgende paragrafen.

Let op: aanpassingen van het .pbix bestand alleen laten uitvoeren door iemand met kennis van PowerBI. We beschrijven kort welke zaken nieuw zijn en hoe je die kunt integreren in een bestaande .pbix. Dit wordt niet door de servicedesk of onze consultants ondersteund. Voor klanten die verder geen kennis hebben van PowerBI, raden we het gehele .pbix in tact te houden. Je gebruikt de nieuwste versie of gebruikt de versies naast elkaar. Je doet dan zelf dus geen aanpassingen in de .pbix die we uitleveren.

Als je de nieuwe .pbix publiceert vanuit Power BI desktop zie je in de Power BI de versies naast elkaar:

De volgende uitleg heeft dus alleen betrekking op het bouwen van eigen rapportages in Power BI en het integreren van onderdelen van het RADAR rapport. Dit wordt niet door RADAR ondersteunt, dit is enkel bestemd voor Power BI experts:

Nieuwe rapporten toevoegen in je eigen rapportage

Als er nieuwe Views (gegevens uit tabellen) beschikbaar zijn, ga je deze views eerst toevoegen in je eigen omgeving.

Stap 1 Nieuwe views toevoegen.

RADAR heeft deze views toegevoegd in de kopie database waar Power BI aan gekoppeld staat.

In de huidige versie van het .pbix bestand zie je hier de views staan die je ter beschikking hebt:

Open Power BI Desktop. Kies bij GEGEVENS OPHALEN die optie SQL Server:

En vul je connectie gegevens in. Deze heb je op een veilige plek staan.

Het volgende scherm verschijnt:

Selecteer de Views die moeten worden toegevoegd en klik op LADEN.

Nu kun je deze velden ook gebruiken in Visuals.

Stap 2 Tabbladen kopiëren naar bestaande .pbix vanuit een nieuw rapport

Open beide .pbix bestanden in Power BI Desktop. Ga naar het .pbix bestand waarin de tabbladen staan die je wilt kopieren.

Kies er een en toets CTRL + A:

Alle Visuals in het tabblad zijn geselecteerd.

Het Selectie scherm wordt zichtbaar door in het menu WEERGEVEN te kiezen voor SELECTIE.

Toets CTRL +C om alle Visuals te kopieren.

Ga naar je huidige .pbix bestand en voeg een tabblad toe:

Kies als het lege tabblad geopend wordt CTRL+V om de visuals in het tabblad te plakken:

Wat als visuals niet werken?

Als je tabellen toevoegt in een bestaande .pbix, dan zijn hiërarchische velden of berekende kolommen niet aanwezig. Die zul je zelf moeten toevoegen. Zoals bijvoorbeeld in vwBI_Productenregistratie de hiërarchische kolom:

Of in het tabblad Productie van uren en producten staan 2 berekende kolommen Categorie en Hoofdcategorie:

Naam van de pagina wijzigen

Klik met je rechtermuisknop op de naam van de pagina Pagina 1.

De tekst wordt geselecteerd en kun je dan direct wijzigen.