Starten met Power BI en het RADAR rapport

De procedure om te starten met PowerBI nemen we door met de super user van PowerBI binnen je organisatie.

De volgende stappen moeten worden doorlopen:

Je start met het downloaden van Power BI Desktop. In Power BI Desktop wordt namelijk het “RADAR dashboard.pbix” bestand gemaakt. Dit bestand ontvang je van RADAR en kun je in Power BI Desktop openen. In Power BI Desktop heb je vervolgens de mogelijkheid om de koppeling naar jullie eigen database omgeving in te stellen. Vervolgens publiceer je de BI rapporten naar Power BI online.

In de online omgeving bouw je zelf dashboards met data die in de rapporten staan. Deze dashboard (en rapporten) deel je vanuit Power BI Pro versie met de gewenste personen binnen je organisatie.

Installeer Power BI desktop van powerbi.microsoft.com:

Kies onder Producten de optie Power BI Desktop en klik in het scherm dat verschijnt op GRATIS DOWNLOADEN.

In Windows 10 open je de Microsoft Store om  Power BI Desktop te downloaden:

Klik op STARTEN en Power BI Desktop wordt opgestart:

Log in met je Office365 / Power BI account.

Het .pbix bestand openen in Power BI Desktop

Open Power BI Desktop en meld je aan met je Office365 account. Open het bestand RADAR dashboard.pbix

De RADAR rapporten worden geopend:

Kies de optie Query’s bewerken om de juiste database te gaan koppelen. Kies INSTELLINGEN VOOR GEGEVENSBRON:

Kies Bron Wijzigen

Vul de volgende gegevens in:

server: wordt door RADAR verstrekt

database: wordt door RADAR verstrekt

Klik op Machtigingen Bewerken en vul bij DATABASE:

username: wordt door RADAR verstrekt

password: wordt door RADAR verstrekt

De Query wijzigingen worden toegepast. In de grafieken zie je nu al je eigen data!

In veel gevallen zal RADAR het .pbix bestand uitleveren met de juiste database koppeling erin. Je hoeft dit dan de eerste keer niet te doen.

Publiceer naar online versie

Klik rechtsboven in het scherm Publiceren. De dashboard worden gepubliceerd naar je eigen online Power BI account.

Je kunt het Rapport direct gebruiken. Of je maakt nog een centraal dashboard, waarin je visuals uit de verschillende pagina’s van het rapport kunt plaatsen:

Dashboard maken

Log in in POWER BI online:

Ga naar https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/ en klik rechtsboven op AANMELDEN

Maak een nieuw dashboard door op + MAKEN rechtsboven  te klikken

En kies in de lijst die verschijnt de optie DASHBOARD:

Typ de naam:

Ga in de menulijst aan de linkerkant naar de RAPPORTEN.  In het Rapport RADAR 360 zitten diverse tabbladen. Klik een grafiek die je op het dashboard wilt hebben aan. En klik op de pin om deze grafiek op het dashboard te plaatsen:

Delen met collega’s

Gebruik je Power BI alleen dan ben je nu klaar. Wil je delen met je collega’s upgrade dan naar Power BI PRO.

In basis kun je de link die je terugvindt onder Dashboardkoppeling delen met je collega’s.